fredag 26. juni 2015

Vaniljekrem / Eggekrem


Hjemmelaget vaniljekrem er virkelig utrolig godt! Det krever ikke mye tid, men litt tålmodighet og ydmykhet - for blir man for kjepphøy kan kremen lett slå seg vrang...
Likevel er det ikke vanskelig å få dette til å bli verdens beste krem :)

Ingredienser:

  • 4 eggeplommer
  • 1/2 - 1 vaniljestang
  • 5 dl fløte/melk
    (gjerne 50/50 - du kan fint bruke laktosefri)
  • 100 - 125 g sukker
  • ca 2 ts maizena


Gjør så:


  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha dette i med melken og fløten i en kjele og kok opp (pass på så det ikke koker over eller svir seg).
  • Visp egg, sukker og maizena sammen i en bolle. Ta ut selve vaniljestangen fra melken.
    Mens du pisker eggeblandingen kraftig sper du på med den varme melken.
  • Når alt er godt blandet har du røren over i kjelen igjen. Varm dette opp under kraftig omrøring så kremen tykner. Pass på at det ikke koker! Da kan den lett skille seg.
    Vaniljekremen vil tykne litt under avkjøling, så ta den av platen før den blir "tykk nok".
  • Ha gjerne kremen over i en skål, og avkjøl.


Tada! Nå har du akkurat laget verdens beste vaniljekrem!


Tips!

Kremen kan både brukes kald eller i retter som skal stekes :)
For mildere krem kan du vende inn litt pisket kremfløte.
Det er også godt men litt rom, whisky, cognac eller lignende i kremen til spesielle anledninger.


Trykk på bildene for oppskrifter med vaniljekrem: 

 Oppskrift på fine "buttermilk" scones med vaniljekrem
Fine "buttermilk"- scones med vaniljekrem

Rullekake med jordbær og vaniljekrem