Og ikke la deg skremme av en lang oppskrift - for det er absolutt ikke så vanskelig å få til som det kan se ut med første øyekast. Det er kanskje litt knotete i begynnelsen, men så fort man får 'dreisen' på pastadeigen er dette kjempe enkelt! Og resultatet... NAM!
Ingredienser:
(til tre - fire porsjoner)
Fyll til ravioli:
- 300 - 400 g gresskar (gjerne flaskegresskar)
- 1 chili (fjern kjerne om du ønsker mild smak)
- 100 g fetaost
- 3 fedd hvitløk
- Salt & pepper
- Litt olivenolje
- Friske urter som persille, gressløk eller lignende
Tips! Det er også godt med litt løk eller squash i fyllet, spesielt om man ikke har nok gresskar.
Pastadeig til ravioli:
Du kan eventuelt også bruke tynne ferske lasagne-plater.
- 3 egg
- ca 250 g mel - mengden kan variere!
(Du kan gjerne bruke fint mel, tipo 00 /0, spelt) - Eventuelt litt egg eller vann til lim
Saus:
- 150 - 200 g gresskar (gjerne flaskegresskar)
- 1-2 rødløk
- 2-3 dl fløte (gjerne laktosefri)
- 100 - 150 g fetaost
- 1-3 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- Salt & pepper
- Litt revet muskat
- Litt olivenolje eller smør
- Det er også godt med litt revet parmesan eller lignende
Fremgangsmåte:
Begynn med å lage fyllet til raviolien:
- Del gresskaret i biter, ta av skallet og ha dem i en ildfast form. Skrell og grovkutt/knus hvitløksfeddene, del chilien i litt grove biter og ha det i den ildfaste formen.
(TIPS! Ha gjerne gresskaret til sausen i sammen med dette)
- Ha over litt salt, pepper og olivenolje, og stek midt i ovnen på ca 200 grader til gresskarbitene er myke.
(Om du ikke har gjort det, lag pastadeigen mens du venter)
- Når de er myke moser du de ovnsbakte herlighetene sammen med fetaost og smak til med salt og pepper. Du kan også gjøre dette med stavmikser eller lignende, men pass på at fyllet er litt grovt.
Lag pastadeig mens grønnsakene godgjør seg i ovnen:
- Ha melet i en bolle eller på kjøkkenbenken. Lag en grop i midten og ha i eggene.
Bland sammen til en jevn deig, er den for bløt tilpasser du med mer mel.
Pakk inn i en brødpose, gladpack (eller lignende) og la hvile i kjøleskap i ca 1 time.
I mens kan du gjøre klar sausen og det som gjenstår på fyllet.
- Når dette er gjort kjevler du ut tynne remser av pastaen (så tynne som mulig - men pass på så du ikke får hull!). Legg ca en til en halv spiseskje med fyll på (husk å ha god avstand mellom) og legg så en ny tynn remse over - her kan du eventuelt bruke litt egg eller vann som lim.
Pakk så pastadeigen tett rundt fyllet, og kutt fra hverandre.
TIPS! Bruk et lite glass (som et høyt champagneglass eller lignende) til å lage passende raviolibiter.
- Gå over kantene med en gaffel (eller lignende) og trykk ned så fyllet blir forseglet i pastadeigen.
Du kan også bruke et større glass og lage halvmåneformede ravioli. Trykk da ut sirkler fra remsen, legg på fyll på ene halvdelen for så å pakke igjen og forsegle kantene med gaffel.
Gjenta prosessen til fyllet/deigen er brukt opp (er det mer fyll igjen kan du ha dette i sausen).
- Rett før servering koker du opp lettsaltet vann og har i raviolien (pass på at det ikke koker for hardt, da åpner de seg lettere). Kok i 5 til 8 minutter (avhengig av hvor tykke de ble).
Sausen lager du mens pastaen ligger i kjøleskapet:
- Enten: Del gresskar i biter og skrell og bake dem sammen med gresskarene til fyllet
Eller: Riv eller finhakk gresskar og løk.
Ha dette i en gryte med litt smør, og stek lett før du har i fetaost og sper på med fløten. La dette koke litt før du bruker stavmikser (eller lignende) for å få sausen jevn.
La sausen godgjøre seg noen minutter, og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Server nykokt ravioli med sausen og gjerne litt friske urter og revet parmesan eller lignende.
Velbekomme!