torsdag 25. juni 2015

Rullekake Med Jordbær Og Vaniljekrem


Rullekake var noe av det første jeg lærte å lage av min bestemor, og for meg er dette en kake med utrolig gode minner og mye kjærlighet.
Den er svært enkel og tar ikke lang tid å lage. Bare husk å bruke litt ekstra tid når du pisker eggedosisen, så er du trygg på at den blir vellykket!
Man kan variere smaken med mye forskjellig, men denne versjonen med jordbær og vaniljekrem har blitt en sikker favoritt her i huset.


 Ingredienser:

(Til en stor rullekake)
  • 4 egg
  • 125 g mel
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Fyll:

  • Vaniljekrem/eggekrem
  • Ferske jordbær (oppkuttet)
  • Friske mynteblader eller citronmeliss til pynt (kan sløyfes)
Mariner gjerne oppkuttede jordbær i litt sukker, limejuice og gjerne litt mynteblader eller citronmeliss :)


Gjør så:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Bruk lang tid, jo luftigere og stivere -> jo bedre.
  • Vend siktet bakepulver og mel inn i eggedosisen, og hell over i en stor langpanne kledd med bakepapir.
    OBS! Har du f.eks IKEA stekeovn som er litt mindre må du holde litt av røren tilbake :) Hvis ikke blir rullekaken veldig tykk.
  • Stek midt i ovnen - 200 grader i 8 - 15 minutter til den begynner å bli gyllen.
  • Mens kaken steker gjør du klart et bakepapir på kjøkkenbenken/rist, og strø sukker over.
    Når kaken er ferdig vender du den forsiktig over bakepapiret og avkjøler. Dekk gjerne bunnen med en langpanne eller eventuelt et litt fuktig kjøkkenhåndkle under avkjøling.
  • Når kaken er avkjølt smører man på vaniljekrem og legger på jordbærene. Rull sammen og server :)

Velbekomme!

Pynt gjerne med mynteblader eller citronmeliss. 

 Trykk på bildet på en enkel oppskrift på vaniljekrem
Trykk på bildet for enkel oppskrift på vaniljekrem