Man fylle dem med nesten hva som helst, og variere med alle mulige smaker og krydder.
De er kjempegode til middag, forrett eller som et lett måltid på varme sommerdager.
Forslag til ingredienser:
- Rispapir
- Risnudler (kok som anvist på pakken)
- Hjertesalat
- Mango
- Agurk
- Gulrot
- Vårløk
- Paprika
- Sesamfrø
- Hakkede nøtter
- Noen dråper lime
- Friske urter - husk at disse gir fra seg mye smak i denne retten!
Saus:
- Søt chilisaus
- Peanøttsaus
- Soyasaus
Gjør så:
- Vask og kutt frukt og grønt i staver. Pass på at de renner godt av seg.
Fyll en skål, bolle eller lignende med kaldt vann. Selv har jeg en stekepanne med høye kanter som jeg syntes passer perfekt (pass på at den er helt ren).
- Dypp ett ris-papir av gangen i vannet i ca 20 sekunder.
Legg på ønsket fyll (ikke for mye) og eventuelt litt saus.
Brett inn fra "kort"-sidene først - legg så over den nedre langsiden og rull sammen. Du finnes selv ut hvilken teknikk som er lettest for deg.
I begynnelsen kan det være litt kranglete, men man får det fort til etter et par "prøveruller".
Server med god dippsaus og spis med god samvittighet :)
Husk at du kan lage dem klare et par timer før servering - oppbevar dem da i en tett boks i kjøleskap. Skal man ha gjester kan man også dandere opp så man kan lage sine egne (som man gjør med taco).