onsdag 15. juli 2015

Fine "Buttermilk" Scones Med Vaniljekrem

Disse er bare helt himmelske!
Scones er det jo en kjent sak' at er godt, men har du smakt med vaniljekrem i? De er bare helt fantastiske og har blitt nok en sikker favoritt her i huset.

Denne oppskriften er perfekt om du ønsker noe godt til kaffen, niste, eller er litt kjesken på noe godt og enkelt.
De er raske å lage, og deigen er kjempe lett å arbeide med.


Ingredienser:


(Antall scones avhenger veldig av størrelse og tykkelse)
  • 8 dl mel
  • 3-4 strøkne ts bakepulver
  • 1/2 - 1 ts salt
  • 1-2 tv vaniljesukker
  • 2 dl kulturmelk/yoghurt
  • 150 g smør 
  • 1-2 ts sitronsaft 
  • 1- 2 ts sitronskall (kan sløyfes) 
  • 4 ss sukker


Gjør så:



  • Bland alle de tørre ingrediensene, og ha i smør litt etter litt til du har en litt "sandaktig" blanding. 

  • Ha i sitron og kulturmelken/yoghurten og bland forsiktig til du har en nesten jevn deig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli seig.

  • Ta den ut av bollen og kna den litt forsiktig på en benk til den er jevnt blandet.
    Trykk eller kjevl den ut til den er ca 1/2 cm tykk. Bruk et glass med litt stor omkrets og trykk ut sirkler.

  • Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha en liten klatt med eggekrem i midten, og legg et stykke deig over. Jevn kantene så den er tett. 

  • Stek på 200 grader i 10 - 18 min. Ta de ut rett før de begynner å bli gylne, og avkjøl på en rist.

Du kan gjerne steke de på begge sider om du ønsker en litt flatere form. Da snur du dem når de er halvveis i steketiden :)


Pynt med siktet melis og server! 
Enjoy!