Scones er det jo en kjent sak' at er godt, men har du smakt med vaniljekrem i? De er bare helt fantastiske og har blitt nok en sikker favoritt her i huset.
Denne oppskriften er perfekt om du ønsker noe godt til kaffen, niste, eller er litt kjesken på noe godt og enkelt.
De er raske å lage, og deigen er kjempe lett å arbeide med.
Ingredienser:
- 8 dl mel
- 3-4 strøkne ts bakepulver
- 1/2 - 1 ts salt
- 1-2 tv vaniljesukker
- 2 dl kulturmelk/yoghurt
- 150 g smør
- 1-2 ts sitronsaft
- 1- 2 ts sitronskall (kan sløyfes)
- 4 ss sukker
- Vaniljekrem
- Melis til pynt
Gjør så:
- Bland alle de tørre ingrediensene, og ha i smør litt etter litt til du har en litt "sandaktig" blanding.
- Ha i sitron og kulturmelken/yoghurten og bland forsiktig til du har en nesten jevn deig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli seig.
- Ta den ut av bollen og kna den litt forsiktig på en benk til den er jevnt blandet.
Trykk eller kjevl den ut til den er ca 1/2 cm tykk. Bruk et glass med litt stor omkrets og trykk ut sirkler.
- Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha en liten klatt med eggekrem i midten, og legg et stykke deig over. Jevn kantene så den er tett.
- Stek på 200 grader i 10 - 18 min. Ta de ut rett før de begynner å bli gylne, og avkjøl på en rist.
Du kan gjerne steke de på begge sider om du ønsker en litt flatere form. Da snur du dem når de er halvveis i steketiden :)
Pynt med siktet melis og server!
Enjoy!