Denne woksausen er SÅ god, og jeg anbefaler å lage den med en gang.
Den er rett og slett til å bli hekta på!
Ingredienser:
(til 4 - 6 porsjoner)
Saus:
- 3-4 ss peanøttsmør
- 1 boks kokkosmelk
- 2-4 ss rød curry paste/karripasta
(disse kan variere en del i styrke)
- 1-3 fedd hvitløk
- 1-2 ts chili paste - Sambal Olek
(eller eller fersk chili/krydder)
- 2-4 ss limesaft (eller sitron)
- 1-2 ts sukker
- 2-3 ss soyasaus - Ketjap Manis
(dette er en søt versjon, men du kan bruke vanlig - helst uten salt)
- Litt olje eller smør
- Vann til å tynne ut sausen (ca 2 - 4 dl)
- Nudler (gjerne eggnudler) eller ris til servering
Gjør så:
- I en gryte eller wok freser du hvitløk, chili, og karrien lett i smør eller olje.
Tilsett resten av ingrediensene til sausen og kok opp under omrøring.
Smak til, og la trekke (reduser) i noen minutter.
- I en stekepanne eller wok har du i litt olje eller smør og woker grønnsakene lett. Ha så i sausen, og spe på med vann til du har ønsket tykkelse på sausen, og la godgjøre seg litt.
Server med nudler eller ris og nyt!
Andre oppskrifter med peanøtt: