Tilpass enkelt smakene etter hva du liker best, og nyt en mektig suppe med mye - men snill kombinasjon av smaker.
Ingredienser:
(3-4 porsjoner)
- 6 jordskokk (Flere om de er små)
- 2 fedd hvitløk
- 1 - 2 gul løk
- 2 dl kremfløte
(du kan fint bruke laktosefri)
- 1 grønnsaksbuljong
- 5 dl vann
- 1 dl tørr hvitvin eller erstatt med fløte
(kan fint sløyfes)
- 1/2 chili
(ta ut kjernen for mildere smak, eller sløyf) - 100 - 200 g erter
(du kan gjerne bruke frosne selskapserter eller lignende)
- En god spiseskje smør
- Sitron eller lime
- Salt & pepper
- Litt rømme eller kesam, og litt revet parmesan (eller lignende) til servering
Tips!
For vegansk suppe kan du enkelt ta vekk eller erstatte fløte, rømme og smør med veganske produkter.
For vegansk suppe kan du enkelt ta vekk eller erstatte fløte, rømme og smør med veganske produkter.
Annen garnityr/tilbehør til servering:
Server gjerne med asparges, sprøstekt sopp, spekeskinke, chorizo eller salami, Jordskokkchips eller rødbetechips.
Trykk her for oppskrift på enkle og supergode baguetter.
Trykk her for oppskrift på enkle og supergode baguetter.
Gjør så:
- Hakk løk, chili og hvitløk og stek dem blanke i en gryte med litt smør og pepper. Skrell og kutt jordskokkene i skiver og ha i gryten med det samme så de kan godgjøre seg litt med løken. Ha så i grønnsaksbuljong og vann og la koke i 15 - 20 min.
- Ha i vin om du ønsker det, og la småkoke i 10 min til før du tilsetter fløten. Bruk stavmikser eller blender til å få en jevn suppe. Smak til med et par gode skvis sitron, fløte, salt & pepper.
Server med ønsket garnityr.
Velbekomme!
Velbekomme!