tirsdag 13. oktober 2015

Honningbakte Fiken Med Valnøtter



Dette er smaken av kjærlighet!
Fiken er en fantastisk frukt som er like god fersk som tilberedt. Du kan spise den som den er, ha den som tilbehør til middag, la den ha hovedrollen til desserter eller ha den til ost og kjeks.
Den er super for fordøyelsen, har en kjempegod smak og er full av fiber og vitaminer.

Honningbakte fiken med valnøtter har en harmoni av smaker, og selv synes jeg et lite dryss med salt er perfekt for balansen. Du må gjerne bruke andre nøtter om du foretrekker det, men min favoritt er valnøtter eller pecan.
Serveres varmt, gjerne med en kule is, som en perfekt avslutning på måltidet eller som en lun trøst på en kjølig høstkveld. Det smaker rett og slett helt fantastisk!



Ingredienser:

  • 1 fiken per person
  • 1 spiseskje honning per fiken
  • Valnøtter
    Du kan fint bruke andre nøtter
  • Litt salt (kan fint sløyfes)
  • Gjerne litt is til servering 

Du kan også ha litt smør i hver fiken. Det gir en god smak men er absolutt ikke nødvendig.



Gjør så:

  • Del opp hver fiken i fire, la gjerne være å kutte helt over, men kun såpass at du kan åpne dem opp.
    Ha dem i en ildfast form for så å legge en spiseskje honning i hver fiken.
    Dryss til slutt over med hakkede nøtter, og stek dem i forvarmet ovn på 180 - 200 grader i ca 10 - 15 min.

Serveres varm, gjerne med en god is.
Enjoy :)