torsdag 15. oktober 2015

Ovnsbakte Tortillachips

Lyst på noe sprøtt, salt og kjempegodt?
Her kommer nok et tilskudd til mine "guilty pleasures" -> ovnsbakte tortillachips.
Disse er heldigvis ikke så "guilty", men mer ren pleasure!

Ikke bare er de perfekte som snacks, de er også gode som tilbehør til middag, supper, dipper og til tapasbordet.
Du kan bruke ulike typer tortillalefser, for eksempel av fullkorn om du ønsker et sunnere alternativ.

Holder du litt tilbake på saltet er de dessuten et supert alternativ til kveldskosen når 'kjeskenheten' melder seg.


Ingredienser:

  • Tortillalefser 
  • Olivenolje
  • Salt
  • Eventuelt annet krydder som måtte friste


Gjør så:

  • Pensle tortillalefsene med olivenolje. Selv syntes jeg det er praktisk å bruke litt kjøkkenpapir til dette for å få grei mengde.
    Dryss så litt salt og eventuelt andre krydder på begge sider, for så å bruke en kniv eller pizzakutter til å dele opp lefsene i passe store biter.

  • Stek så i forvarmet ovn på 175 grader varmluft, og stek i 5 - 10 minutter til de begynner å bli gylne.
    Ettersalt ved behov og avkjøl før servering.