fredag 27. november 2015

Kjapt Og Enkelt Gresskarbrød



Gresskarbrød er en kjent og kjær thanksgiving og høsttradisjon. Denne oppskriften er enkel og rask å lage, og du kan bruke både hermetisk eller hjemmelaget gresskarpuré. Hvor mye og hvilke krydder du ønsker å ha i kan også tilpasses etter smak.
Stek i brødform for gresskarbrød eller i en rund kakeform for gresskarkake, og pynt med masse melis eller glasur på toppen. Det er også utrolig godt med hakkede nøtter i røren, som for eksempel valnøtter.


Ingredienser:

Til ett brød. Du kan fint doble oppskriften.
  • Ca 400 g gresskarpuré
  • 100 g smør - smeltet (du kan også bruke olje)
  • 3 egg
  • 5 - 6 dl fint mel (du kan fint bruke spelt)
  • 100 g (1 dl) sukker (du kan fint bruke brunt)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 - 2 ts kanel
  • 1 - 2 ts allehånde
  • 1/2 - 1 ts kardemomme
  • 1 ts revet muskatnøtt

  • Server med et par gode dryss med melis over eller glasur laget av melis, vann og litt sitron.

Tips!

Det er også godt med litt hakkede nøtter, sjokolade og/eller rosiner i røren.
For et grovere brød kan du erstatte halvparten av melet med sammalt. Denne oppskriften passer også godt med speltmel.
Trykk her for fremgangsmåte og tips til hvordan lage din egen gresskarpuré.
Du kan også steke brødet i en rund kakeform for å få litt mer "kakefølelse".



Gjør så:

  • Rør sammen smør og sukker før du tilsetter eggene. Ha så i smør og tilsett gradvis det tørre til du har en jevn røre. Ha så i gresskarpuré og rør til du har en jevn røre.

  • Ha i en smurt brødform og pynt gjerne med nøtter på toppen.
    Stek så i nedre del av ovnen på 180 grader i ca 40 - 50 minutter.
    Avkjøl og strø over godt med siktet melis eller glasur.


Håper det smaker. 
Enjoy!