Biscotti er en herlig italiensk kjeks som passer perfekt til kaffekosen eller tekoppen.
De har lang holdbarhet, og du kan enkelt variere smaken ved å tilpasse ulike krydder, nøtter og tørket frukt. Det er også godt med litt sjokolade i.
Ingredienser:
- 600 g mel
- 250 - 300 g sukker
- 4 egg + ett til pensling
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 200 g romtemperert smør
- Revet skall av ca en sitron eller appelsin
- Ca 200 g grovhakkede mandler eller annen type nøtter
- 2 - 4 ss vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
- 2 - 4 ts kanel
- 1 ts revet ingefær
- Gjerne litt hakket tørket frukt, som aprikos eller lignende
Gjør så:
- Begynn med å riste nøtter om du ønsker å ha dem i. Dette gjør du ved å ha dem i stekeovn på 150/200 grader i ca 10 - 15 min. Det er viktig at de ikke blir for mye brent, da kan de få en ubehagelig svidd smak. La dem så avkjøles.
- For selve biscotti deigen begynner du med å blande smør, sukker, vaniljesukker og eventuelt andre krydder du måtte ønske å ha i. Du kan fint bruke en kjøkkenmaskin.
Når dette er jevnt blandet kan du gradvis ha i mel, bakepulver og revet sitrusskall.
- Bland dette godt for så å tilsette eggene, ett av gangen. Tilsett så nøtter, tørket frukt eller sjokolade.
- Del så deigen i seks emner, og rull disse til pølser som pensles med egg. Ha på et bakepapirkledd stekebrett med litt avstand mellom hver. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 25 - 35 minutter. Ta dem så ut av ovnen og skjær dem i skiver på skrå, ca en cm i tykkelse. Disse skal igjen stekes/tørkes i ovnen 10 - 15 min på 150 grader til de er helt tørre.
Avkjøl dem så på rist.
Kjeksene oppbevares i en tett boks eller krukke.
Håper det smaker :)
Enjoy!