fredag 8. mai 2015

Grønnkålchips


Chips av grønnkål kan du forspise deg på med god samvittighet. De er gode, sunne, og passer perfekt som sprøtt tilbehør til grønnsaksuppen.
Ikke minst er de enkle å lage og krever lite tid, så om du kjesker på noe en ettermiddag/kveld kan du hive litt krydret grønnkål i ovnen - og vips så har du sunn snacks!
Krydder en nøkkel som åpner for stor variasjon i smaken. Prøv deg frem med hva du liker, og finn din favoritt.



Ingredienser:

  • Grønnkål
  • Oliven- eller rapsolje 
  • Havsalt
  • Pepper, litt chili, honning, hakket hvitløk eller annet godt krydder



Gjør så:


  • Skyll grønnkålen godt, og riv bladene i passende biter (ikke for store).
    La dette dryppe av seg, legg det gjerne på et kjøkkenhåndkle.
  • Ha bladene i en bolle og bland inn oljen for så å drysse over med salt og ønsket krydder.
    Bland dette godt inn i grønnkålen så alt blir godt dekket.
  • Spre dem utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 180 grader i 5-10 minutter.
    Pass godt på, for de svir seg veldig lett. (tid varierer veldig etter både størrelse på biter og ovn).

  • Avkjøl på et kjøkkenhåndkle eller rist før servering.

Andre oppskrifter på chips:

Søtpotetchips

Jordskokkchips