torsdag 21. mai 2015

Hjemmelaget Hvitløksdressing

Få ting er så herlig som hjemmelaget hvitløksdressing. Denne enkle oppskriften passer til det meste; salater, pizza, taco, bakt søtpotet, pommes frites, tapas, fisk, skalldyr, grillmat... you name it...

Selv foretrekker jeg når de er litt lette på majonessmaken og heller er litt mer på den friske siden, men denne oppskriften kan du enkelt justere selv :)

Ingredienser:

  • 1 beger lettrømme
    - du kan også bruke crème fraîche eller lignende
  • 1 ss majones
  • 1 kinesisk hvitløk /ca 3 vanlig fedd  (eller mer)
  • Sitron
  • Litt sukker (ca 1 - 1/2 ts)
  • Salt &  pepper
  • Friske urter som hakket gressløk eller persille (kan sløyfes)

Tips!
Bruk gjerne laktosefri rømme :)


Fremgangsmåte:

  • Hakk eller press hvitløk og rør inn i rømmen/crème fraîche sammen med majonesen
  • Smak til med sitronsaft, litt salt, pepper og eventuelt litt mer sukker og majones.
    Husk at dressingen må hvile litt før smakene setter seg skikkelig. 
  • La hvile i kjøleskap før du smaker til igjen, og vender inn litt hakket persille eller gressløk.

Server og nyt :)