torsdag 30. juli 2015

Fine "Buttermilk" Scones

Har du lyst på noe godt og enkelt til kaffekosen, nisten eller du bare er litt kjesken?
Da er lyse "buttermilk" scones perfekt!
De er raske å lage, deigen er kjempe lett å arbeide med og så smaker de kjempe godt.
Ikke glem å prøv dem sammen med rørte jordbær eller vaniljekrem.


Ingredienser:

(til ca 14-20 scones)

  • 8 dl mel
  • 3-4 strøkne ts bakepulver
  • 1/2 - 1 ts salt
  • 1-2 tv vaniljesukker
  • 2 dl kulturmelk/yoghurt/crème fraîche eller lignende
    (du kan også lage din egen buttermilk)
  • 150 g smør 
  • 1-2 ts sitronsaft 
  • 1-2 ts sitronskall (kan sløyfes) 
  • 4 ss sukker
  • Rørte bær, syltetøy, krem eller annet godt til servering
  • Melis til pynt


Gjør så:

  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland i smør litt etter litt til du har en "sandaktig" konsistens.
    Ha i sitron og melk/yoghurt, og bland forsiktig til du har en nesten jevn deig. Ikke rør for mye, da kan deigen bli seig.

  • Ta den ut av bollen, og kna den litt forsiktig på en benk til den er jevn blandet.
    Trykk eller kjevl den ut til den er ca 2 cm tykk. Bruk toppen av et glass med en litt stor omkrets, og trykk ut sirkler.

  • Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek på 200 grader i 10 - 18 minutter. Ta dem ut rett før de begynner å bli gylne, og avkjøl på rist. Pass på at de ikke steker for lenge, da kan de fort bli litt tørre.

Pynt med siktet melis og server med syltetøy eller noe annet snadder.