fredag 7. august 2015

Deilig Jordbærpai

Selv om sommeren nå er på hell, kan man fortsatt unne seg sommerlige smaker. Her kommer en oppskrift på en herlig pai med rørte jordbær som får sommeren til å vare litt lengre...


Ingredienser:

(Til en stor pai, eller flere mindre porsjons-paier)


Begge kan fint lages klart i god til på forhånd.

Trykk på bildet for oppskrift på rørte jordbær

Gjør så:


  • Lag de rørte jordbærene og paibunnen etter oppskriften (linken). Men husk å legg av litt ekstra deig om du ønsker lokk på paien.

  • Ha i de rørte jordbærne (gjerne sammen med litt friske urter som sitronmelisse eller mynte) i en deigkledd paiform, og legger over et lokk eller tynne strimler med paideig.
    Stek midt i ovnen på 200 grader til paien blir gyllen. Steketiden avhenger av hvor stor paien er og hvor tykk paideigen er.

Server med et dryss melis, friske bær, gjerne litt is eller pisket krem.
Enjoy!