lørdag 8. august 2015

Fersk Mais


Det enkle er ofte det aller, aller beste! Og få ting bringer like mye middagsglede her i Lykkeboden som ferske maiskolber.

Da jeg var i Peru sist frydet jeg meg over alle variasjonene av maistyper de hadde der; store, små, jumbo, svarte, gule, røde, blå... you name it...
Her hjemme er vi nok mest vant med den velkjente gule kolben, men det betyr ikke at den er kjedelig! 

Ha den på grillen, trekk den i gryte med vann i noen minutter eller ha maiskornene i salaten -> kjapt, enkelt og vellykket blir det uansett.

Ingredienser:

  • Mais

Tilbehør:

  • Smør 
  • Salt & pepper
  • Eventuelt annet krydder som chili 

TIPS!

Mais er kjempegodt med hvitløkssmør eller annet kryddersmør!



Gjør så:

  • Skyll og rens maisen for blader og tråder før du varmebehandler dem.

Kokte maiskolber:

  • Kok opp vann i en stor kjele. Ha i maiskolbene og la småkoke eller trekke i ca 10 minutter.

Grillede maiskolber:

  • Ha maisen på grillen i ca 15 minutter til de er gylne i fargen. Husk å snu på dem under grillingen.
    Du kan gjerne pensle dem med litt olje før grilling om du vil.
    Ferdig kokte kolber trenger mindre tid.

Server med smør, salt og pepper.
Enjoy :)