torsdag 13. august 2015

Enkel Grov Spelt Pizzabunn

Jeg har tidligere snakket varmt og kjært om ølpizza som har blitt en sikker favoritt her i Lykkeboden, og har du ikke prøvd den så er det bare å hive seg på.
Denne oppskriften er også utrolig god og enkel å lage. Ikke minst så er den sunnere enn vanlige pizzadeiger da denne er grov.
Den krever lite tid, er enkel å bake ut og du slipper kliss og det meste av griseri og oppvask.

Ingredienser:


Til 2 - 4 porsjons pizzaer. Du kan fint doble oppskriften.

350 g sammalt speltmel
(du kan fint bruke 'vanlig' mel også)
2 dl vann (lunkent)
1 ts salt
3 - 4 ss olivenolje (eller annen matolje)
1/2 pk tørrgjær eller 25 g ferskgjær

Litt olivenolje til utbaking.

Gjør så:

  • Oppløs gjær i lunkent vann og tilsett oljen.
    Ha dette i sammen med mel og salt for så å kna dette til en jevn og fin deig.
    La denne heve i 30 - 60 minutter, til dobbel størrelse. Ha gjerne en 'klunk' olivenolje over deigen før heving, da blir den lett å løsne og lett å bake ut.

  • Kjevl ut deigen til passe tynne pizzabunner. Du kan gjerne forsteke dem litt om du ønsker det - dette er viktig om du skal grille pizzaene.
    De hever seg ikke mye, men du kan prikke dem litt med en gaffel om du vil være på den sikre siden for å unngå luftbobler.

  • Legg så på fyll og stek til osten er smeltet.

Voilà!
Utrolig god og sunnere pizza er klar for servering.