For ikke å snakke om at den er super lettvint å lage!
Ingredienser:
Til ca 4 porsjoner
- ca 3 middels store purrer
- 3 middels store poteter
- 1 stor løk
- 2 - 4 fedd hvitløk
- 1 god spiseskje smør + til steking
- 1 liter grønnsaksbuljong (med vann)
- Salt og pepper
- Pølse / vegetarpølse etter smak (kan fint sløyfes!)
- Crème fraîsh, gjerne litt lime og godt brød til servering.
Fremgangsmåte:
- Kutt løk og hvitløk i biter og ha dette i en gryte med smør eller olje. Stek til løken er blank.
Skyll purren og potetene godt. Husk å del purren opp på langs for så å skylle den godt i mellom lagene. Her kan det ligge en del jord. Kutt dem så opp i biter og ha i gryten (potetene bør gjerne skrelles). Ha så i buljong og småkok til potetene er myke.
- Bruk så en stavmikser eller lignende til å kjøre suppen jevn. Ha så gryten tilbake på platen og ha i oppkuttede pølsebiter for så å la disse godgjøre seg litt i suppen på lav/medium varme.
Du kan også steke dem for så å ha dem rett i suppeskålen.
Smak til med salt og pepper, og gjerne en spiseskje smør (kan sløyes).
Server med crème fraîsh, litt limesaft og godt brød.
Velbekomme!
Velbekomme!
TIPS! Ønsker du en lys "hvit" suppe bruker du kun de nederste delene av purren. Da må du ha litt mer purre i så det tilsvarer den delen man ikke har med.