De er vakre å se på og med et lite dryss salt fremhever du den deilige smaken. Lekkert, naturlig og kjempe godt!
Disse herlighetene er ikke bare sunnere enn vanlig chips, de har både en fristende farge og utrolig god smak. De passer nydelig som helgesnacks og tilbehør til middag som supper, eller til tapas og fingermat.
Du kan selvfølgelig fritere dem i olje, men selv foretrekker jeg å bake dem i ovnen.
Ingredienser:
- 2 store rødbeter (eller flere)
- Rapsolje, olivenolje eller lignende
- Salt og eventuelt andre krydder
Gjør så:
- Vask og gjerne skrell rødbetene før du skjærer dem i tynne skiver med en mandolin, ostehøvel eller lignende. Du kan enten pensle dem med olje, eller (som jeg syntes er mer praktisk) dyppe dem i en skål med olje og la dem renne fra seg.
- Ha dem så på et stekebrett med bakepapir, strø over med salt og stek dem midt i ovnen i 175 grader i 10 - 20 min, eller 125 grader i 40 - 60.
Du kan gjerne bruke varmluft, men da må du passe godt på. Det går veldig fort på slutten. Ettersalt om det trengs og server.
Enjoy!
Husk at ovner ikke er like, så du må nok justere litt etter hvordan din steker.
Det kan også være at du må snu dem midt i steketiden, men det ser du mot slutten av steketiden.