torsdag 10. september 2015

Peanøttkonfekt

Klar for noe skikkelig digg til helgen?
Peanøttkonfekt er utrolig gode og har den kjempe fantastiske blandingen av salt og søtt som er så høyt elsket. De er enkle og raske å lage, og resultatet... Gled deg!
Disse er nok et prakteksemplar av FARLIG GODE OPPSKRIFTER & SNACKS! og jeg anbefaler på det sterkeste å prøve med en dryss flaksalt på toppen.


Ingredienser:

  • 200 - 250 g peanøttsmør
  • ca 100 g smør (romtemperert)
  • 150 - 200 g melis
  • 200 - 250 g kjeks (Digestive eller lignende)
  • Litt salt (kan sløyfes)
  • 150 - 200 g kokesjokolade 
  •  2 - 4 ss peanøttsmør til sjokoladen (kan sløyfes)

Eventuelt litt hakkede peanøtter eller flaksalt til pynt. Bruker du flaksalt på toppen kan det være greit å droppe å ha i deigen.

Du kan fint bruke veganske og allergivennlige produkter i disse herlighetene.


Fremgangsmåte:

  • Knus kjeksene fint og ha i en bolle sammen med smør, peanøttsmør, siktet melis og en liten klype salt.
    Bland dette til en jevn røre og trykk ut i en form litt stor form så peanøttblandingen ligger ca en cm til max halvannen i tykkelsen og det fortsatt er plass til et lag sjokolade på toppen. Ha gjerne bakepapir eller folie i, da blir den lettere å ta ut igjen.
    Sett dette kaldt i kjøleskap eller frys i ca 10 - 15 minutter.

  • Smelt sjokolade og bland inn 2 - 4 ss peanøttsmør. Hell dette over den kalde formen med deigen, Strø over hakkede peanøtter eller flaksalt om ønskelig og sett kaldt igjen.
    La stå kaldt hvert fall en time til sjokoladen har stivnet før du kutter opp i serveringsklare firkanter. 

Enjoy! :D
Salt, søtt, peanøtt og SÅ godt!